PODELI

Pre 30. godina počela je sa radom Demokratska stranka a njen prvi predsednik bio je profesor Dragoljub Mićunović.

Nakon 30 godina Mićunović je rešio da vaskrsne Demokratsku stranku i zato je pozvao Vojislava Koštunicu, da kao nekada ponovo pokrenu demokratiju u Srbiji.

– Uvek su ljudi skloni da zaborave mnogo štošta u prošlosti i da idealizuju „zlatno doba“, vreme kada je bilo bolje. A nezadovoljni, s razlogom, svojom sadašnjošću, spremni su da rehabilituju prošlost, time što tvrde da je sadašnjost najgora otkako postoji svet. Tu morate voditi računa, na neki način, o neophodnoj istorijskoj distanci kada o nečemu govorimo.- rekao je Mićunović.

– Voja i ja samo osnivali prvu Demokratsku stranku. Posle smo se razišli, što je svakako demokratski. Ali sad je ponovo vreme, da pokažemo mladim naraštajima, da bez starca nema udarca. Jer ovi razni Božovići, Lutovci i drugi nisu sposobni ne da ujedine DS nego ni da očuvaju i ono malo što je od njega ostalo. Predložio sam Koštunici da ja budem predsednik Nove demokratske stranke, pošto sam stariji, pa će me on svakako naslediti u dogledno vreme. – rekao je Mićunović.