PODELI

Vlada RS je sazvala hitnu vanrednu sednicu povodom pritužbi građana na zagađenost vazduha i tom prilikom je usvojeno nekoliko strategija za odbranu stanovništva, naročito malji deca kao najugroženije kategorije.
Vlada je saopštila da je po ugledu na najrazvijenije zemlje evropske unije donela preporuku kako da se roditelji ponašaju prema deci koja imaju neke respiratorne smetnje, a to je paket mera mlade aktivistkinje Grete T. Detetu opaliti zaušku i reći mu „život si mi upropastio/la!!! Najbolje godine sam ti dala govno malo a ti zaboga se žališ da ne možeš da dišeš?! A bilo ti lepo kad si jeo kinder jaje onomad umotano u celofan, tad te nije zanimalo koliko treba da se razgradi, je li?! Ma, nemoj sad brenerom uši da ti spržim pa da vidiš kako izgleda kad stvarno ne možeš da dišeš kao male koalice govno jedno hipstersko, samo na sebe misliš! Ako ti ne odgovara ne moraš ni da dišeš!“ Mrš u sobu da te ne vidim!“.
Ministarka Zorana Mihajlović je istakla još jednom kako su za zagađenje vazduha odgovorne lokalne samouprave i podsetila da je opozicija njima ostavila zagađen vazduh, a da postoje za one koji baš ne žele da se strpe sa disanjem godinu dve dok ne bude bolje, moguće nabaviti roze maskice po vrlo povoljnim cenama koje smo uvezli iz Saudijske Arabije sa referentnom kamatnom stopom od 17 posto, koje su se već pokazale efikasnim za disanje kamila, koje su doduše postale žedne pa zbog pretnji isušivanja izvora građani Srbije će imati prvi put priliku da za predstojeću Slavu počaste goste i prijatelje kamiljom nogom.