PODELI

Nakon razlaza 2016. Jovo Bakić i Borko Stefanović su se pomirili i rešili da osnuju novu levičarsku partiju.

Borko je čvrsto rešio da napusti Đilasa i da sa Bakićem i novom levicom izađe na izbore.

– Mislim da je sad vreme sazrelo za jednu novu pravu istinsku originalnu i autentičnu levicu. Nisam se nikad posvađao sa Bakićem, prosto smo se razišli u prethodnom periodu, ali sada možemo zajedno. – izjavio je Borko.

– SPS je postao nekakva nacionalistička stranka. Bave se Kosovom. Rade na povlačenju priznanja Kosova. To više nije nikakva levica. Dačić je postao nacionalista. Nama Kosovo ne treba. Mada nam ne treba ni Vojvodina. Dovoljan je Beograd. I mi ćemo biti prava levica. – rekao je Bakić.

– Bojkot izbora je besmislen. Đilas može da preživi još dva bojkota. On ima pare. Ali mi koji imamo manje partije i nismo tajkuni, to ne možemo sebi priuštiti. Autentična levica koju bi predstavljali Jovo i ja ima ogromne šanse na izborima. Očekujem da ćemo imati do 12% osvojenih glasova. – zaključuje Borko Stefanović.

– Naravno da će jedan deo građana bojkotovati izbore ili će prosto nastaviti da ne glasa. Ali po mom mišljenju broj tih ljudi neće biti dovoljno velik da dovede u pitanje legitimitet izbora. Uostalom protesti su propali, sad treba učiniti nešto konkretno.- rekao je Bakić.