PODELI

Poznati jutjuber i borac protiv Vučićevog režima Teša Tešanović stigao je u Kinu. Pisali smo već da je Teša namerio da pravi kineski opozicioni Youtube kanal AZIJA.INFO koji bi doprineo rušenju režima Si Đipinga.

Međutim po dolasku u Kinu Teša se susreo sa nizom problema. Pre svega u ovoj zemlji YouTub slabo ko prati. Fejsbuk ne postoji(zabranjen je). Postoji kineska društvena mreža Weibo koja je slična Tviteru ali na kojoj je stroga cenzura i za najmanju kritiku vlasti se završava u zatvoru.

Pokušali smo na Weibo portalu da pronađemo nalog Teše Tešanovića, međutim niko od urednika Zicera ne zna kineski.

Ono što smo uspeli da saznao od naših kineskih prijatelja trgovaca iz Bloka 45 sa Novog Beograda jeste da se Teša smestio u Pekingu i da je uspeo da se zaposli kao predavač engleskog jezika u jednoj obližnjoj osnovnoj školi. Trenutna plata mu je 1000$ uz smeštaj koji mu plaća država i topli obrok, kao i medicinsku negu. Teša je u međuvremenu odustao od pravljenja opozicionog YouTube kanala i ušao je u pregovore sa Komunističkom Partijom Kine o kreiranju jednoj prokomunističkog i prokineskog YouTube kanala čiji sadržaj bi bio plasiran u Americi s ciljem pridobijanja američkih građana za komunističku ideju.

Ostaje samo da poželimo sreću našem Teši u novom internet projektu: 祝你好运!