PODELI

Kontroverzni ekstremista, Teofil Pančić od sutra stupa u štrajk glađu. Poznati rodoljub koji je odavno zbog srpskog nacionalizma na crnoj listi u celom regionu, i zbog koga je siroti Soroš navukao perpetualnu erekciju srednjeg prsta, na takav samoubilački potez odvažio se nakon nedavno završene manifestacije pod nazivom „Pelceri jada“.

Teofil ili Bogoljub (prim. prev.), naše gore lis̕ , osim toga što je predsedavajući žirija za NIN-ovu nagradu, takođe je i pasionirani baštinar. Naime, u zakazano vreme on se uredno pojavio sa svojim unikatnim pelcerom Pančićeve lovorike. Međutim, nagrada je pripala nekom levaku (po njegovim rečima), i još je na kraju dobiberio kako su sušta suprotnost njegovom žiriju koji nikada nije bio korumpiraški niti postoji mogućnost da se, ne daj bože, preko veze nekom dodeli nagrada kao na tom konkursu.

Spekulacijama nikad kraja, zlonamernici uvek odnekud izmile, pa su njegov štrajk glađu poistovetili sa onim bogomoljkama koje poste tek da bi imale uzvišeniji povod za borbu protiv viška kilograma.

Od stalnog dopisnika Zicera B. Jevtića