PODELI

Opozicija pored bojkota smatra da bi bilo dobro penzionerima ukinuti pravo glasa.

Dragan Đilas smatra da je predlog dobar i da je za penzionere svakako bolje da ne glasaju.

– To su stariji ljudi, koje vlast preko svojih medija tera da se nedeljom, mesto da ostanu u krugu svoje porodice, cimaju po raznim školama i zabavištima da bi iz straha od gubitka penzije glasali za vlast. – smatra Đilas.

Vesna Pešić ne misli da baš svima penzionerima treba ukinuti pravo glasa, ali svakako onima koji glasaju za vlast treba.

– Ti ljudi su svakako na izmaku svog života i zašto oni nama mladima da određuju budućnost. – objašnjava Pešićeva.

Vuk Jeremić misli da treba uvesti neku starosnu granicu za penzionere.

– Recimo ovi ispod 70 godina bi mogli da glasaju, ali ovi preko 70 su definitivno senilni, dementni, iracionalni, a neki su i vrlo agresivni i opasni po društvo. – objašnjava Jeremić.

Marinika Tepić smatra da treba ukinuti penzije.

– Moderne države idu ka tome da se penzije ukinu i tako rastereti budžet države. Penzionere treba zaposliti da zarade sebi platu, umesto što žive na račun države. Svakako da podržavam predlog da im se ukine glasačko pravo jer dok god postoje penzije Vučić će da vlada Srbijom. – rekla je Marinika.

Sergej Trifunović se ne slaže s ovom idejom. Nije hteo da da izjavu za Zicer, samo je rekao sledeće:

– Da idete vi u pizdu materinu i vi i vaša propaganda. Pa jebo vam pas mater, da li ste vi normalni? Zajebavate se sa penzionerima. Mislite da je to šala? Sutra ti isti penzioneri mogu da dignu revoluciju zbog vaših zajebancija i da uvuku Srbiju u građanski rat!- rekao je Trifunović.

Jovo Bakić je samo kratko saopštio:

– Ukinuti pravo glasa i penzije i neka plivaju Savom i Dunavom.

Beba Balašević smatra da je to odlična ideja.

– Treba pomeriti granicu punoletstva. Recimo na 14 godina. A penzionerima je dovoljno što imaju penzije.- tvrdi Beba.

Boško Obradović je izričito protiv ukidanja penzija ali misli da bi se mogao naći neki konsenzus oko ukidanja prava glasa penzionerima.

– Treba naći konsenzus. Mi iz Dveri smatramo da opozicija ne mora biti jedinstvena u svemu, eto recimo ja nisam za ukidanje penzija, ali bih recimo podržao ovo oko ukidanja prava glasa za penzionere starije od 70 godina. – objašnjava Obradović.