PODELI

Đuka Petrović, tih, miran i povučen kamiondžija iz Detroita u Mičigenu, rešio je da se vrati u Srbiju.

Đuka Petrović kaže da je poslušao predsednika Vučića koji vapi da se stručni kadrovi vrate u Srbiju i tako pomognu razvoj države, i ublaže masovno iseljavanje ljudi od struke.

– Posle toliko godina školovanja i seminara i pređenih kilometara u kamionu, idem da bacim vozačku dozvolu i idem kod vladike Lavrentija da tražim da me rukopoloži prvo u đakona a kasnije ako Bog da i za popa. – izjavio je Đuka za Zicer.

– Čuo sam da popovi iz Srbije masovno odlaze za Nemačku da bi bili kamiondžije, ali evo ja ću uraditi obratno. Dolazim u Srbiju da budem pop. – rekao je Đuka.

– Maksimalno ću se potruditi da kao pop izgradim bolju i savremeniju Srbiju, koja će biti ponos kako Vučiću tako i Srbima širom sveta. – rekao je Đuka.

– Znam čega se sve odričem i da popovski posao u Srbiji nije nimalo lak, ali moje rodoljublje je veće od sitnih ličnih interesa. – objasnio je Đuka povratnik.

– Ako vladika blagoslovi, pokušaću da ubedim još mojih kolega kamiondžija iz Detroita da krenu mojim stopama, tako da Srbija dobije što više pravih popova patriota, da preporodimo Srbiju. – zaključuje Đuka.