PODELI

Bivši strateg Donalda Trampa a sadašnji finansijer i koordinator desničarskih partija u Evropi Stiv Benon, naredio je ambasadoru SAD u Srbiji Kajlu Skotu da napada srpske generale koji su branili Srbiju od NATO agresije, da bi tako izazvao reakciju naroda i podigao nacionalizam u Srbiji na viši nivo.

Benon je svestan da je Skot postavljen od prethodne administracije i namerno koristi njegov negativan rejting u Srbiji kako bi podigao srpski nacionalizam na viši nivo.

Benon smatra da Balkan može odigrati ključnu ulogu u podizanju nacionalne svesti Evropskih naroda, ne samo zbog nedavne ratne prošlosti već i stoga što su narodi Balkana politički još uvek u XIX veku i nacionalni romantizam ih nije napustio.

– Balkan može biti rasadnik nacionalizma u Evropi. Bez nacionalizma Evropa se ne može odbraniti od Soroševih multikulti projekata i potiranja nacionalne svesti i suvereniteta država. Stoga je veoma važno ulagati napor da bi se nacionalizam ne samo održao na Balkanu nego i podigao na viši nivu – rekao je Benon.

Evropa je veoma važna za predsednika Trampa i očigledno vrlo važna za Sjedinjene Države, jer ste vi majka-civilizacija iz koje je novi svet nastao – kaže Benon

Liberali u našoj zemlji i progresivci uvek su želeli da razgovaraju, kaže Benon. Iz toga je, dodaje, proistekao Dejtonski mirovni sporazum. Džordž Soros je, prema rečima Stiva Benona, širi negativan uticaj u Evropi. On tvrdi da Soros milijardama dolara američkog novca pokušava da promeni izgled Evrope. Osnovao je nevladine organizacije koji su se povezali sa levičarskim medijima da bi bili opozicija populističkim i nacionalnim strankama širom Evrope, kaže Benon dodajući da je cilj biti protivteža Sorošu i njegovim, kako smatra, lošim namerama u Evropi.

– Mislim da Džordž Soros širi veoma negativan uticaj po svetu. Mislim da je uradio puno da našteti Evropi i da je cela ova stvar sa migrantima, otvorenim granicama, što je zaista naškodilo tim zemljama, dovela do reakcije u zemljama kao što su Mađarska, Austrija i Italija. Sve to dolazi od inicijativa koje je pokrenuo Soros – ističe Benon.