PODELI

 

Posle požara, u kom je izgorela katedrala Notr Dam, francuski predsednik Makron je odbio pomoć stručnjaka iz Vatikana i Rusije, i u razgovoru sa predsednikom Vučićem prihvatio njegov predlog, da rekonstrukciom rukovode stručnjaci iz Srbije, predvođeni Goranom Vesićem.

Vesić je svoj plan u bezbroj tačaka izložio Francuskim vlastima i rekao da očekuje da će biti usvojen na sledećoj sednici gradske skupštine Pariza. „Iskreno se nadam da će plan biti usvojen po hitnom postupku, jer Pariz nema problem sa fašističko-tajkunskim bandama kao Beograd i da ćemo rekonstrukciju Notr Dama, ali čitavog Pariza završiti mnogo pre roka.“ – rekao je Vesić nakon saznanja da je predsednik Makron prihvatio predlog predsednika Vučića.

Vesić je dodao da će ceo Pariz biti pretvoren u najveću pešačku zonu na svetu, čime će se rešiti problem saobraćajnih gužvi koji svakodnevno guše Pariz. Biće izgrađeno 666 gondola, kojima će se radni narod Pariza prevoziti, a sam broj simbolizuje postavljene garojle na Notr Damu, a zbog kojih je katedrala i izgorela. Radove ćemo umesto predviđenih 5 godine, završiti pre sledećih izbora u Francuskoj.

Pored obnovljene katedrale izgradićemo i džamije, i centre za prihvat migranata iz Afrike i sa Bliskog istoka, kako ne bi dolazilo do sukoba između različitih verskih konfesija. Pored Ajfelovog tornja postavićemo jarbol koji će nadvisiti sam toranj za više od tri metra, a na Trijumfaloj kapiji ćemo izvšiti nadgradnju i na njoj postaviti spomenik zahvalnosti Francuske predsedniku Vučiću, koji će čak za pet metara biti veći od spomenika Zahvalnosti Francuskoj u Beogradu, na Кalemegdanu.

Taj spomenik na Кalemegdanu ćemo porušiti, na predlog Sime Spasića, budućeg beogradskog urbaniste, zato što će spomenik predsedniku Vučiću imati svu simboliku prijateljstva Francuske i Srbije.