PODELI

Svetski majstor tenisa Novak Đoković, ponovo je dokazao svoju superiornost na Vimbldonu pobedivši južnoafrikanca Kevina Andersona.

Ono što je iznenadilo svetske medije, koji su prenosili ovu utakmicu, jeste incident koji se dogodio na tribini tokom meča. Naime, srpski navijači ogrnuti četničkim zastavama u šubarama sa kokardama su pred kraj utakmice počeli pevati četničke pesme. Orilo se sa tribina o Draži, Đujiću, Đurišiću i drugim četničkim vojvodama. Na iznenađenje svih prisutnih ubrzo su im se pridružili i hrvatski navijači i nekoliko Bošnjaka.

Jedan od prisutnih hrvatskih navijača je izjavio da on podržava Đokovića jer su i „četnici podržali hrvatsku reprezentaciju na Mundijalu u Rusiji.“

– Kaj to kome smeta? Svatko pjeva svoju narodnu glazbu. Mi pjevamo ustaške izvorne pjesme pa i Srbi navijaju za nas. Sad kad Srbi pjevaju svoju glazbu što i mi ne bismo navijali za njih. Samo glupim šovinistima smetaju naše različitosti! – izjavio je Domagoj Josipović.

Bošnjaci nisu hteli dati izjavu za Zicer, ali su poručili da se slažu sa Hrvatima i da im nije smetalo skandiranje srpskih navijača: „Nož, žlica, gibanica!“ jer se zna da je kultura Srba i Bošnjaka ista i da su i gurmanski afiniteti veoma slični.