PODELI

Stariji muškarac, vojno lice u penziji, jutros rano u beogradskom naselju Stepa Stepanović, napao je grupu migranata misleći da su popovi i kaluđeri.

Nakon protesta u naselju Stepa protiv izgradnje pravoslavnog hrama, strasti su toliko uzburkane, da je jedan stanar ovog naselja jutros rano nasrnuo na grupu migranata za koje je mislio da su kaluđeri.

Kako policija navodi, grupa migranata je mirno prolazila kroz ovo naselje kada je stariji muškarac krstačom odvalio po glavi nekoliko žena u burkama. Svedoci ovog događaja tvrde da je siledžija psovao Boga, popove i crkvu, te da ne postoji verovatnoća da je ovo nasilje počinjeno iz verskih i rasnih motiva.

Migranti i migrantice koji su pretrpeli lakše povrede su izjavili za Al Džaziru, nakon ovog incidenta, da ih je napao „razulareni krstaš, iz očito verskih razloga, jer je potegao krstačom na njih.“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se izvinio svim postradalim migrantima i uputio depešu islamskim zemljama iz kojih ovi migranti potiču, kao i EU, demantujući pisanje Al Džazire da je u pitanju verski sukob.