PODELI

I ove godine su sektaši „slavili Božić“ u patrijaršijskoj kapeli u Beogradu

Anglikanska zajednica u Beogradu tradicionalno, sa blagoslovom Patrijarha srpskog, svoju božićnu i vaskršnju službu savršava u kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji. Bogosluženju koje je počelo 24. decembra 2017. godine u 22 časa, uoči samog praznika Roždestva Hristovog po novom kalendaru, prisustvovao je veliki broj vernika, iako članovi te crkvene zajednice – uglavnom zaposleni u diplomatskoj službi pri pojedinim ambasadama – povodom božićnih i novogodišnjih praznika rado otputuju u svoje zemlje.

Ipak, za tu priliku, pošto su anglikanci otputovali, a da se tradicija ne bi prekidala, ta protestantska zajednica je angažovala neke naše ljude, te pojedine poznate ličnosti kako bi se prikazalo da je bilo dosta prisutnih na službi. Svečanu misu je služio anglikanski kapelan u Beogradu prečasni Robert Foks, zapravo prerušeni ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije (prečasni) Vladan Vukosavljević.

Podsećamo pravoslavne Srbe da su anglikanci sekta koja blagosilja homoseksualne “brakove“ i koja u svojim redovima ima žene biskupine – “episkope“. Za ovu priliku je, kako bi se „misi“ dao i ekumenistički ton, ali i prizrak drevnog crkvenog nasleđa, kao đakonisa i „čuvar vrata“ bila angažovana čuvena ruska geopolitičarka i akademik Jelena Guskova.

Ove jezive činjenice i pored svih ogromnih jeresi anglikanaca, patrijarha Irineja i ostale ekumeniste iz Patrijaršije ne sprečava da ih zovu “Crkvom“ i da ih puštaju u pravoslavne hramove da bajaju i služe demonima. Istine radi, iako je anglikanska „misa“ po formi slična našoj Liturgiji, ovi sektaši je dodatno nagrđuju izgovaranjem „molitvenih“ formula (valjda za prizivanje demona) na samo posvećenima poznatom jeziku.

Takođe, radi postizanja atmosfere kolektivnog transa, pošto anglikanska (protestantska) kadionica nema praporke (i kraća je), taj sasud je pozajmljen iz skevofilakiona patrijaršijske kapele.

Кao što se na slici da videti, prečasni Robert Foks (ministar Vladan Vukosavljević) u desnoj ruci drži baš našu pravoslavnu kadionicu. Vrhunac „Božićne mise“ ovih sektaša je bio kada je „prečasni“ umesto tamjanom kadionicu napunio hašišom i počeo njome da „mlati“ po kapeli. To je služavni čin kojim se vrši priziv Deda Mraza gde zvuk praporaca podražava zvončiće kojima su irvasi ukrašeni, a dim sagorelog hašiša kojeg ovi otpadnici koriste umesto tamjana je samo dodatno podgrejao atmosferu, gde je na vrhuncu „mise“, u kolektivnom transu „đakonisa“ Guskova počela da poje „Džingl Bels“ na drevnom keltskom jeziku, dok su izaslanik ekumeniste Irineja, vladika Antonije i đakoni Rakić i Rapajić horski umesto „Amin“, izgovarali „O-Ho-Ho“.

U isto vreme, patrijarh i srpski ekumenisti licemerno kažu da su vernici eparhije Raško-prizrenske u Egzilu “sektaši i raskolnici“, ne priznaju nam Svete Tajne (ponovo “krste“ ljude koji su kršteni prvi put kod nas i slično). JEZIVO DA JEZIVIJE NE MOŽE BITI!!!

Na kraju, iako spisak nepojamnosti učinjenih tokom ove „mise“ u svakom istinskom Srbinu i pravoslavcu izaziva neprijatnost u najmanju ruku, srećom ovoga puta se na toj „službi“ nije pojavio poznati londonski roker (izvođač „đavolske“ rok muzike – Sil). Taj „umetnik“ je naime tokom prošlogodišnje „Božićne mise“ anglikanaca u Patrijaršijskoj kapeli „propovedao“ održavši tom prilikom „rok koncert“.

Još jedared-JEZIVO!!!

Izvor: Verski sajt Pouke.org