PODELI

Braćo i sestre, drugovi i drugarice saborci,

Prvi maj je veliki srpski praznik, praznik srpske sabornosti, kada se vascelo srpstvo okupi da proslavi Praznik rada i truda našeg napaćenog naroda.

Prvomajksi uranak je narodni običaj i svetkovina koji Srbi svečano obeležavaju uz logorsku vatru uz prazničnu roštilj trpezu.

Kao što reče sveti apostol Pavle „ko neće da radi, ne mora ni da jede“, podsećajući nas da je rad osnovno ljudsko pravo i obaveza. Ako nema posla, ako mladi nemaju mogućnost da se zaposle, već moraju da idu po belom svetu trbuhom za kruhom, uzalud je vera naša u Prvi maj i uzalud proslavljamo ovaj veliki praznik.

Stoga braćo i drugovi, sa tugom i bolom u srcu, moramo reći da današnji veliki praznik ne obeležavamo onako radosno, kako smo to činili decenijama unazad, kada je srpski trud i rad bio temelj izgradnje naše privrede i države.

Na žalost danas se rad u Srbiji ne ceni. Radnik je jeftin, a kapitalizam je u svojoj najsurovijoj formi podjarmio blagočestivog srpskog radnika i od njega načinio roba.

Draga braćo i drugovi, Srbija je naša majka i mi drugu nemamo. Moramo se izboriti da nam država zaista bude majka a ne maćeha koja nas prodaje u roblje svetskim kapitalistima u bescenje.

„Podignimo u vis čela, mi junaci roda svoga“, kako kaže naša stara pesma, i pokrenimo se u borbi za radnička prava, za bolju budućnost nas i naše dece i za preporod radničke Srbije. Pokrenimo se i pobedimo u ovoj borbi koja nam predstoji i omogućimo generacijama koje dolaze da imaju razlog da ostanu u Srbiji, da imaju zaposlenje i dobro plaćene poslove. Pokrenimo se i omogućimo da Srbija postane raj na zemlji!

Da nam živi, živi rad – srećan Prvi maj!

Vaš parlamentarni zastupnik u Skupštini Republike Srbije, predsednik srpskog pokreta Dveri, osnivač časopisa Dveri Srpske i izdavačke kuće Catena Mundi, Vaš drug, prijatelj i saborac Boško Obradović.