PODELI

Prestolonaslednik Aleksandar nakon još jednog gafa pred zvaničnicima, kada je u razgovoru s američkim ambasadorom govorio na engleskom jeziku, dok je ambasador govorio na savršenom srpskom, razjaren peckanjem zateknutih političara i privrednika je rekao: (na engleskom) „Obećavam da ću do Božića naučiti srpski jezik. Ja njega razumem ali ne umem baš da govorim. Nisam imao ni dobre nastavnike. Dvočas je koštao 20 evra, a to mi nisu priznavali iz budžeta. Morao sam da plaćam sam iz svog džepa. Tri takva dvočasa u nedelju dana košta 60 evra. Zaista mnogo i za kraljevski budžet, a opet je to nedovoljno novca da bi se uzeo dobar nastavnik. Pet godina me je učio neki student iz Vranja, pa sam na kraju shvatio da ni taj student ne govori baš moderni srpski jezik. Sada je Matija (Bećković) obećao da će mi poslati nekog književnika koji govori i piše školski srpski jezik, a neće tražiti nadoknadu. Za Božić ću vam svima reći Hristos se rodi!!!“

Prestolonasledniku, Ziceraši žele sreću, ali mu poručuju i da nauči za početak neke srpske poslovice. Možda je prigodna ona – Obećanje, ludom radovanje!

1 KOMENTAR

  1. ALO BREE’, KAKAC SI TI PREDSTOLONASLEDNIK, KAD JE TVOJ DEDA BIO KRALJ YUGOSLAVIJE ???!!!!…Aaaa’, YUGOSLAVIJE VIŠE NEMA !!!!….AJDE BREEE’, NAZAD KOD KUME U LONDON I PLATI STRUJU ŠTO SI POTROŠIO U SRBIJI !!!!…PLATI I VODU, ĐUBRE, I SVE KOMUNALIJE !!!…… I *** SIKTER, KOJE KUDE *** !!!…..

Comments are closed.