PODELI

Čuveni američki glumac Robert De Niro gostovao je proteklih dana na filmskom festivalu u Sarajevu.

Kao ubeđeni demokrata, De Niro je javno podržao kandidaturu Hilari Klinton i time se zamerio republikanskom kandidatu Donaldu Trampu. Stoga je Tramp osuo paljbu po De Niru nazivajući ga „Ćevap glumcem“ (kebab actor).

Tramp je povodom De Nirovog gostovanja u Sarajevu izjavio da je „Ovaj ćevap glumac poznat po tome što podržava demokrate i muslimane“.

– Da je De Niro zaista tako dobar prijatelj Srba, kako se predstavlja, ne bi otišao u Sarajevo kojim vladaju islamisti i iz koga je proterano 100 000 Srba – izjavio je Tramp.

Međutim ni De Niro nije ostao dužan.

– Festival u Sarajevu je regionalni festival i na njemu učestvuju i Srbi sa svojim filmovima. Srbi i Bošnjaci nisu više u sukobu, ne vidim zašto bi se od toga pravio problem. – rekao je De Niro.

„Ljudi poput Donalda Trampa tamo su gde ne bi trebalo da budu. Neka nam Bog pomogne!“, kazao je De Niro poredeći Trampa s likom mentalno nestabilnog Travisa Biklija iz „Taksiste“ koji „govori potpuno ludo“.

Tramp je potom na tviteru podsetio De Nira da je svojevremeno branio Bila Klintona od Monike Levinski što je bilo licemerno isto toliko koliko i polušaj da se istovremeno bude prijatelj i Srbima i muslimanima.

20 KOMENTARI

Comments are closed.