PODELI

Bojan Pajtić će finansirati prvi album Dejana Ćirjakovića, popularnog Boškića iz Državnog posla. Ćirjaković je, inače, školovani džez muzičar, ali album koji će izaći u okviru posebne edicije novoosnovane muzičke kuće „Lala“, čiji je vlasnik Pajtić, biće vokalno-tamburaški.

Ovo će, ujedno, biti i prvenac „Lale“. Pajtićeva uređivačka politika je da se izdaju uglavnom albumi sa autentičnim vojvođanskim melosom i krajiškim popevkama, koje su postale u zadnjih 50 godina, takođe i nešto po čemu se Vojvodina prepoznaje i čime se diči.

Popularni Boškić je autor većine tekstova, dok je dva teksta napisao i bivši političar i povremeni ekonomista, Mlađan Dinkić.

Ćirjaković za „Zicer“ kaže:

„Većina materijala je urađena prethodnih godina, ali sam bezuspešno tražio izdavača. Kada je Pajtić čuo o čemu se radi, pitao me je šta sam do sada čekao. Dogovor je brzo pao i promotivni materijal je već spreman. Nažalost, zbog mog muzičkog angažmana, Državni posao će trpeti, pa ćemo u novoj sezoni snimiti manji broj epizoda. Čekaju me dva festivala, a to su „Novosadska jesen“ i „Somborska tambura“, gde mi je namera da me, pre svega, ljudi upoznaju kao muzičara i pevača, a za nagrade će biti vremena.“