PODELI

Dovitljivi Srbi su još tokom zimskog perioda počeli da ugrađuju hladnjake ispod sedišta automobila u koje mogu da smeste barem polovinu namirnica koje će potrošiti tokom letovanja u inostranstvu.

Na granici sa Grčkom, carinici su rastavili nekoliko srpskih vozila u potrazi za slaninom!

Zvuči bizarno, ali je problem što srpski turisti na ovaj način uštede skoro polovinu troškova letovanja. Slanina je naravno glavni artikal koji Srbi švercuju u pokušaju da uštede na hrani tokom letovanja. Prosečna srpska porodica ponese na letovanje dve do tri table slanine, kad se tome dodaju još i jeftine srpske salame, a mnogi ponesu i zalihe piva, jasno da Grci nemaju neku vajdu od srpskih turista.

2b25f7b128c6ffb77b620fe095a87c4b

Ugledajući se na grčke carinike, crnogorski i hrvatski carinici su najavili iste mere.

Jedino turski carnici ne žele da petljaju sa slaninom iz verskih razloga, tako da će veći deo domaćih turista ove godine krenuti put Turske. Problem je samo što će morati da putuju kroz Bugarsku, koju Srbi izbegavaju zbog čestih krađa i policije koja je deset puta korumpiranija od srpske.

Da li će srpski turizam zbog ovih novih mera zamreti, ili će pobediti šverc iskustvo iz 90-ih godina prošlog veka, ostaje da se vidi.

22 KOMENTARI

Comments are closed.