PODELI

Dok je bio ministar u Vladi Srbije, Saša Radulović je svakodnevno slao mejlove američkoj Ambasadi izveštavajući ih o svemu što je on smatrao bitnim, a što se dešavalo u njegovom ministarstvu i u Vladi Srbije.

Srpska hakerska grupa „Dveri pakla“ došla je u posed prepiske između tadašnje administracije Ambasade Amerike u Srbiji i tadašnjeg ministra Saše Radulovića.

Saša Radulović je dnevno slao bukvalno  po 50 mejlova-izveštaja američkoj Ambasadi, a nekad i više. Tu su izveštaji o njegovoj aktivnosti u ministarstvu u kojima se on hvali šta je sve uspeo od reformi da nametne srpskoj Vladi, ali i mnogi drugi bizarni izveštaji koji se odnose na njegove kolege iz kabineta i uopšte ljude iz tadašnje Vlade.

Kao primer nekih od ovih bizarnosti koje je Radulović slao, „Dveri pakla“ navode sledeće:

– Državni sekretar je jeo 36 ćevapa dnevno, mada je odobreno 10 ćevapa po osobi.

–  Sekretarica krade toalet papir.

– Vozač ne nosi gaće.

– Prozori nisu oprani danima.

– Kuvarica iz kantine me ogovara i govori za mene da sam peder.

– Vučić neće da mi se javi na telefon već treći dan.

– Mlađan Dinkić me zove na kancelarijski  telefon i dahće.

– N.M. iz mog kabineta, spopada žene. Viđen kako kupuje vijagru u apoteci preko puta.

– Stariji gospodin T.U. iz arhiva se pravi gluv i nikad neće da mi se javi.

–  Gospođa A.T. stari birokratski kadar iz prethodnog režima, popije 9 kafa do 12 časova.

– Portir N.S. spava na poslu i grebe se za cigarete, užasno je prljav i neuredan.

– Potrošnja sapuna i toalet papira u kabinetu je enormna. Skresao sam budžet za toalet za pola a onda su počeli da me ogovaraju.

Hakeri iz grupe „Dveri pakla“ kažu da su Amerikanci na kraju prekinuli saradnju sa Radulovićem, jer ih je zatrpao ovim bizarnim besmislicama. U poslednjem mejlu koji su Raduloviću poslali iz američke Ambasade stoji da Ambasada prosto nema toliko kadrova koje bi mogla uposliti da klasifikuju sve njegove izveštaje. U poslednjem mejlu Amerikanci Raduloviću pišu sledeće: „Ovakve gluposti još nikad nismo pročitali. Mi imamo najmoćniji kompjuter na svetu, ali ne možemo da obradimo ovoliku količinu gluposti!“

16 KOMENTARI

Comments are closed.