PODELI

Ivan Trifunović, sestrić Ružice Sokić, kao hipik sa 19 godina se zaputio put Indije u potrazi za duhovnim prosvetljenjem.

Specijalno za Zicer, Ivan, sadašnji Abdulah, otkriva kako je postao musliman.

– U Indiju sam otišao kao i većina tadašnjih Srba, u potrazi za duhovnošću. Naravno da o srpskoj nekoj duhovnosti nisam imao pojma, jer je to bilo vreme komunizma. Prosto o tome se nije govorilo – počinje svoju priču Abdulah Numan.

– Danas, kad sve saberem, mogu da kažem da to što mi desilo je samo proviđenje milostivog Allaha. Prava je sreća što Srbi tada nisu marili puno za svoju veru – nastavlja Abdulah-Ivan.

– U Indiji sam bio kod nekih gurua, asketa, koji su me uputili u tajne meditacije. Bio sam veoma predan duhovnom putu i meditirao sam po 12 sati dnevno. Posle izvesnog vremena, na zaprepašćenje mojih učitelja, dostigao sam nirvanu. To je bitno naglasiti, jer oni su se trudili da je dostignu desetinama godina, ali niko od njih nije bio Srbin. Nama na Balkanu je prirodno da blejimo po ceo dan, drugi narodi to postižu s velikim naporom – objašnjava Abdulah.

– U jednom momentu, tokom meditacije, u nirvani, javio mi se lično svemogući Allah, i to glasom Josipa Broza Tita – dodaje Abdulah-Ivan.

– Tad mi je Tito, tj. Allah, rekao da moram da pređem u Islam. Rekao mi je da je Islam religija XXI veka i da će cela Evropa biti Allahova nevesta – objašnjava muftija.

– A ovo su stihovi koje mi je izrecitavo Allah da ih zapamtim:

U Džennet ću posaditi travu svakojaku

I bumbara malog debelog

što leti na radne akcije

I ptice će piti vino sa mnom

Dok dana i noći ne nestane na zemlji

Niko neće videti Allaha, a ni posle

Samo onaj začarani čovek

Za kim pođu oni koji hoće da se spasu

Doći će do vrata Dženneta

a ja ću ih poslati u Džehennem.

– Ako želite da čujete ostatak stihova, koje sam lično čuo u nirvani od Allaha, dođite na predavanje koje ću održati sad u subotu, jer što bi ja reko: „Ni kod muftije nema mufte!“, zaključio je novi srpski muftija i diplomirani menadžer, Abdulah Numan, bivši Ivan Trifunović.

16 KOMENTARI

Comments are closed.