PODELI

Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica, specijalno za naš magazin otkriva zašto uvek pogrešno čestita ova dva najveća hrišćanska praznika.

Žika šarenica

„To je moja mantra. Nije to baš tako slučajno, jer u mom kraju je bio običaj da se ljudi od Božića do Vaskrsa pozdravljaju sa rečima „Hristos se rodi“, a od Vaskrsa do Božića sa „Hrists vaskrse“. Tako se ja unapred pripremam za predstojeći pozdrav, tako što ga mantram u glavi, da se ne bih zbunio i rekao obratno“, pojašnjava Žika Šarenica.

Žika šarenica2

„Na kraju, kako danas uopšte znati koji je koji praznik, kada smo za Božić imali lepše vreme, nego za Vaskrs. Vi danas kad izađete napolje vidite tmurno i hladno vreme  i logično je da vas ono asocira na zimu a ne na proleće“, dodaje Žika.

„Lažu zli jezici da sam uvek pijan u emisiji i da je to navodno razlog zašto grešim. Nije tačno da grešim! Jer, da grešim, onda bih recimo pogrešio za Božić, a pravilno bih rekao za Vaskrs. I onda bi to značilo da sam za Božić pogrešio. Ali ovako je jasno da sam oba puta to uradio namerno. I naravno da to nema nikakve veze sa mojom komunističkom prošlošću, pa prvi komunista je bio Isus, to će vam reći svaki pop“, zaključio je Žika Šarenica.

16 KOMENTARI

Comments are closed.