PODELI
Čovek sa vizijom - Boško Obradović!

Redakcija „Zicera“, koja je do sada nebrojeno puta pokazala i dokazala da zdušno podržava srpsku desničarsku scenu, primila je otvoreno e-pismo Boška Obradovića, lidera pokreta Dveri, koje prenosimo u celosti.

„Poštovana redakcijo, dragi čitaoci,

Kao što znate, Srpski pokret Dveri baštini najbolje tradicije i srpske desnice i srpske levice. Na prvi pogled, to se može činiti neobičnim, ali uopšte nije tako. Mi smo rodoljubivi politički pokret, držimo do zaštite i očuvanja nacionalnog identiteta, a to su pogledi desnice. Ali mi smo i protiv krupnog kapitala koji vlada Srbijom, što nas čini levičarima. Taj naš dualizam mogao bi se uporediti s tragikom Zorana Đinđića, koji je prošao trnovit put, od političara koji je došao na vlast uz podršku zapadnih centara moći, do državnika koji je u prvi plan stavio srpske nacionalne interese. Setimo se samo njegovog poslednjeg intervjua. Taj Zoranov naglo prekinuti put je put kojim želimo da nastavimo da vodimo Srbiju u teškim godinama koje nam svima predstoje.

Nažalost, naši politički protivnici ne mogu da razumeju takvu našu viziju, jer je to projekcija koja objedinjuje i zemaljsku i nebesku Srbiju istovremeno. To je upravo ono na čemu je pokojni Đinđić insistirao, ali je na tom svom putu bio tragično ometen. Zato sam i govorio o tome da bi Zoran, da je danas među nama, sigurno bio na pozicijama na kojima stoje i Dveri, a to je jaka i moderna Srbije, koja ne zavisi od Rusa ili bilo koga drugog, a istovremeno i Srbija koja zna da nije tikva bez korena – Srbija koja ima i jednu Guču i jedan Egzit.

Naši politički neistomišljenici, a naročito oni sa kojima smo do juče delili isti stranački hleb, zanemarili su ovu viziju i izdali sve ono za čega se Đinđić, a i mi danas, sa istim žarom zalažemo. Gospoda poput Vojislava Šešelja, Miroslava Parovića ili Vladana Glišića, na moju veliku žalost, nikada neće moći da prihvate bilo koji koncept u kome Balkan nije bure baruta kako bi oni mogli da ostvaruju svoje dnevno-političke i sitnošićarske ciljeve, lišene bilo kakvog višeg smisla i ideje.

Stoga ću lično ja, a i moji dragi saborci, dati sve od sebe da ljudi poput gore navedenih, nikada ne dobiju priliku da Srbiju ponovo povedu u rat i da nam se zbog njih takvih, nazadnih i lišenih ikakve vizije osim kako da napune svoje džepove, ponove devedesete.

Srbija zaslužuje viziju, a mi smo dužni da je ispunimo!

Boško Obradović“

21 KOMENTARI

Comments are closed.