PODELI
Dogovor vlast gradi

Kako Zicer nezvanično saznaje od obaveštenog izvora bliskog vrhu DS-a, Bojan Pajtić napravio je tajni dil sa Vučićem.

Detalje ovog tajnog dila ekskluzivno za naše verne čitaoce i ostale portale koji nam kradu priče (a ne navedu izvor), prenosimo u celosti.

Prema našem izvoru, Pajtić se tajno sastao sa Vučićem pre dva meseca i dogovorio da će aljkavo voditi kampanju demokrata. Cela zamisao je potekla upravo od Bojana Pajtića, navodi naš izvor.

Pajtić je predložio Vučiću da, u zamenu za ovu sabotažu, dobije kakav-takav udeo u novoj, vojvođanskoj vlasti, posle izbora. Naš izvor nije siguran šta mu je Aleksandar Vučić obećao, ali po svoj prilici, do nekakvog dila je došlo, jer je ovih dana postalo jasno da Pajtić svoju zamisao o opstrukciji predizborne kampanje DS-a sprovodi u delo.

Prvo je odugovlačio da uopšte počne sa izbornom kampanjom, zbog čega su svi viđeniji članovi DS-a negodovali, a potom je namerno traljavo krenuo u kampanju.

Kako tvrdi naš izvor, ceo slučaj na Đeram pijaci je inscenirao upravo Bojan Pajtić. On je poslao Šutanovca i ekipu na Đeram pijacu, a prethodno je preko svojih ljudi dojavio Radikalima vreme i mesto održavanja skupa i da će se na njemu govoriti o tome kako je Šešelj lažna opozicija Vučiću, kao i da treba da bude osuđen u Hagu, jer je ratni zločinac. Ostalo smo mogli da vidimo na video snimku.

Potom sledi slučaj Slovaka četnika. Prvobitna zamisao Pajtića je bila da neko od njegovih funkcionera pročita listu svih „Slovaka četnika“, ali budući da su to svi odbili, smatrajući tako nešto neprimerenim, Pajtić je sam izveo ovaj performans.

Naš izvor tvrdi da se ova Pajtićeva opstrukcija DS-a neće završiti samo na dva gore opisana slučaja i da će do kraja kampanje napraviti još gafova, sve u cilju da spusti rejting svoje stranke, te da bude „mlađi“ koalicioni partner SNS-a na pokrajinskom nivou vlasti.

U DS-u su već počeli da sumnjaju u Pajtića, jer je zaista neverovatno da na Đeram pijaci istovremeno bude skoro ceo lokalni odbor SRS-a, a da im to niko prethodno nije dojavio.

Posle kiksa sa „Slovacima četnicima“, mnogi iz DS-a su postali podozrivi prema Pajtiću, znajući koliko je veliko njegovo vlastoljublje. Mićunović, koji odavno ne miriše Pajtića, već je izrazio sumnju u njegovo ponašanje tokom ove predizborne kampanje. Ali, kako trenutno funkcioneri koji sumnjaju u Pajtića i u njegov tajni dil sa Vučićem nemaju prevelik uticaj na stranačke prvake, tako će Pajtić neometano sprovesti ovu opstrukciju kampanje DS-a do kraja.

Da li će posle izbora zaista ući u vojvođansku vlast sa Naprednjacima ostaje da se vidi.

Naš izvor još dodaje da je Pajtić dobio uveravanja stranih ambasadora da će ga podržati tako što će pojačati lobiranje za njega kod Vučića. Naime, on očajnički želi da zadrži barem neke fotelje, ne samo zbog privilegija koje one nose, već i jer bi time on i njegovi saradnici bili zaštićeni od istraga i sudskih procesa za korupciju.