PODELI

Pokretu „Uličnih autonomaša“ ovih dana pridružio se i Borko Stefanović, koji je građevincima demonstrirao svoje skinheds borilačke veštine.

Bojan Pajtić, u znak protesta, skinuo se do pojasa. Našem novinaru rekao je da će „golim telom braniti vojvođanski barok ako treba, a treba“.

Nenad Čanak nije želeo da se skine do pojasa iz nama nepoznatih razloga. Ali je zato doveo dve bratanice, koje su se skinule do pojasa bez problema.

Sve u svemu, i danas je performans prošao mirno i dostojanstveno, sasvim u znaku EU vrednosti, kako i dolikuje pripadnicima vojvođanske kulture.

Kako je našem novinaru rekao Bojan Zdjela, vođa „Uličnih autonomaša“, oni su rešili da svoj performans ponavljaju iz dana u dan, sve dok se ne ispune njihovi ciljevi: Svi koji su sišli s brda da se vrate nazad; do tada da se prekinu svi građevinski radovi u gradu, a čiji su izvođači mrski Bosanci; u suprotnom, pokretu ne preostaje ništa drugo, nego da „svi Bosanci vise na Miletićevom spomeniku“.

O svojim namerama neformalno udruženje „Uličnih autonomaša“ iz Novog Sada pre mesec dana obavestilo je Evropski parlament, od koga očekuju punu podršku u ostvarenju svojih plemenitih ciljeva.

18 KOMENTARI

Comments are closed.