PODELI

– Danas se navršava 12 godina otkako je horda razjarenih Srba rušila i spaljivala stare srednjovekovne albanske crkve i manastire, kulturna dobra i kuće – kaže se u saopštenju organizacije „Albanci, narod najstariji“.

Mladi Albanci prošetali su danas centrom Prištine sa transparentima: „Da se nikada ne ponovi!“ Na ovaj dan, evo već duže od jedne decenije, hiljade kosovskih Albanaca izlazi na ulice, sećajući se strašnog pogroma koji je 2004. zadesio Kosovo. Svi se oni pitaju šta je bio povod tog gnusnog čina i zbog čega međunarodna zajednica nije adekvatno reagovala.

– Nekako i da pređemo preko toga što su nam uništavali naše kulturno blago, naše crkve i manastire, sve se to da obnoviti uz Zevsovu pomoć, nego što je narod i dalje u strahu. Vi ne možete da verujete na šta su ti Srbi ličili. Bili su kao pravi zombiji! Neki nisu imali bubrege, neki oči, neki su išli bez srca, bilo je užasno. Imali smo utisak da su neki od njih vaskrsli, pa su nam se priviđali i oni koje su naši hrabri oslobodioci uz pomoć NATO-a pobili do te nesrećne 2004. godine – dodaje se u saopštenju koje je preneo Kosovski list „Koha diktature“.

– Zato svi ustajemo složno, sećajući se tih strašnih dana i nećemo se smiriti dok svi Srbi, ti zombiji, zauvek ne odu s našeg miroljubivog Balkana. Pred nama je još mnogo ciljeva, jer potrebno je još osloboditi i albansko Kraljevo, Kruševac, Kragujevac, Valjevo, Milanovac, Niš, i Beograd, naš najveći grad na Balkanu. Dok god se ne oslobodimo okupatora, nažalost, na ovim prostorima neće biti mira za kojim naš albanski narod vekovima toliko čezne. Uzdamo se i u naše saveznike, s kojima nismo narušili prijateljstvo još od Drugog svetskog rata, i kao što su nam do sada pomagali, tako se nadamo da će biti i ubuduće, do konačnog oslobođenja Balkana – kaže na kraju predsednik udruženja „Albanci, narod najstariji“, Fahmeti Ljimaj.

21 KOMENTARI

Comments are closed.