PODELI
Internet je čudo!

Kako eksluzivno saznajemo, Bog se vratio u SPC.

Bog se vrati! Vaistinu se vrati!

Posle dugog odsustva zbog ponašanja klira SPC, Bog je, ipak, rešio da se vrati. Ni sam vrh SPC nije znao za Njegov povratak, nego su sasvim slučajno saznali, kada su tiho i bez pompe postavili molitvu protiv kiše na sajt SPC. A onda se dogodilo nešto izvanredno.

Sve je krenulo onog trenutka kad je Velimir Ilić u novinama optužio Boga za nepogodu koja je zadesila Srbiju. SPC se našla u nezgodnom položaju, pošto su totalno zaboravili na narod, poplavu, a i Boga. Trebalo je brzo delovati, da opet ne ispadnu nesposobni. Stoga je vrh SPC sazvao hitan konferencijski sastanak. Nakon dugog razmišljanja i većanja, odlučeno je da se na sajt SPC postavi molitva protiv padavina, jer bi bilo mnogo da SPC apeluje i organizuje molebane i litije širom Srbije, pre svega, jer to puno košta, a i nije toliko hitno.

Naravno SPC ima i preče stvari od malo umakanja nogu po nekim mestima. Molitva je stavljena, i vrlo brzo je uočena od strane 0,1% vernika koji posećuju sajt SPC. U tom momentu postalo je jasno da vernici nisu ni bitni, bitan je On – Bog, koji se na veliko iznenađenje vrha SPC iznenada vratio i uslišio molitve okačene na zvaničnom sajtu SPC. Kiša je stala, a narod je odahnuo.

Modernizacija SPC
Modernizacija SPC

Ovo je jedan sasvim novi fenomen u molitvenoj praksi SPC. Bog uslišuje molitve okačene na zvanični sajt SPC, čak i ako ih niko ne pročita naglas ili ih uopšte ne pročita. Kakve će ovo konsekvence imati za dalji razvoj bogoslovlja kod Srba ne možemo čak ni da naslutimo. No, već se šuška po beogradskoj eparhiji da postoje inicijative da popovi pokrenu svoje parohijske veb portale i tako većinu molitvenih usluga ovabe virtuelno, a za naplatu bi se koristio PayPal ili neki drugi internet metod. Problem je što je vrh SPC dosta nepoverljiv prema ovim novim tehnologijama, pre svega zbog tokova novca jer, kako kažu, postoji mogućnost da bi se legalni tokovi novca zagubili.

Takođe, vrh SPC nije odahnuo i sada su u strahu, jer im Njegov povratak remeti mnoge stvari. Trebalo bi obnoviti i vozni park, jer ovo je velika godina, godina svepravoslavnog sabora. Čak se razmišljalo o kupovini aviona, pošto je vrh SPC non stop u pokretu po svetu, gde obilaze mnoga lepa i zanimljiva mesta, kao što to radi patrijarh, koji je sad u toploj Australiji, kako kaže, zbog kostobolje.