PODELI

Posle peckanja na relaciji SNS-SPS-PUPS, pozvali smo Ivicu Dačića i postavili mu nekoliko pitanja.

Z: Gospodine Dačiću, recite nam šta se to dešavalo u poslednje vreme između vas, SNS-a i PUPSa?

ID: Znate kako, kao drugu najjaču stranku u Srbiji, mnogi žele da nas vide kako propadamo, ali mogu im samo poručiti da neće uspeti. Vidite da izbori još nisu ni raspisani, a odmah su krenule provokacije iz SNS-a. Optužuju nas za neke bezvezne stvari, a u stvari nemaju ništa. Da neće opet da vrte onaj snimak kada ja i moj prijatelj sedimo u kafani i grickamo roštilj? Pominju neke kofere, a ne kažu da smo od Srbijagasa stvorili giganta. Kad uđete u tu firmu, pa tu sve miriše na novo. Uđite u kancelariju direktora, pa tu je sve opremljeno najsavremenijom tehnikom. Pa on ima platu iznad proseka prosečnog političara, a vidite, o tome neće da vam kažu ništa.

Z: Da, ali PUPS je vaš koalicioni partner, a sada čujemo da će otići u koaliciju sa SNS?

ID: Neka idu s kim god hoće, ionako ćemo uzeti njihovo biračko telo, jer oni nikada nisu ni bili ozbiljni politički igrači, njima je cilj bio samo da naprave dinastiju i pozapošljavaju familiju.

Z: A šta će biti sa JS i Draganom Markovićem Palmom?

I.D: Iskreno i za njega me baš briga!

Z: Znači na izbore izlazite samostalno?

I.D: Nego šta! Mi imamo veoma bogate simpatizere, to nam je dovoljno da dobro odradimo kampanju, a i ne zaboravite da smo mi na vlasti 20 i nešto, skoro 30 godina, sa veoma malim prekidom, tako da se našlo nešto i za crne dane.

Z: Kad smo kod toga, zameraju Vam da ste predugo u vlasti?

I.D: Lepo je drug Mrka govorio da se drugi stalno kite našim perjem. Ali vreme je da se kaže istina. Ništa od evrointegracija ne bi bilo moguće da upravo SPS nije u svakoj vladi od 2000. na ovamo podržavao te integracije. Sad se svi oni hvale našim rezultatima, kako opozicija tako i pojedinci iz pozicije, koje neću da imenujem zbog dobrih koalicionih odnosa. Ali će zato naš drug Ružić da ih imenuje. Moje ipak nije to da radim.

Z: Pevušite li ponekad osim „Miljacke“ i onu „Volimo te otadžbino naša“?

I.D: E, hvala na ovom pitanju. Što se tiče NATO, morate shvatiti da je to realnost na terenu. Mi nemamo ni neku vojsku, niti mogućnosti da se branimo i da ratujemo. Neki iz moje stranke zameraju mi, pa kažu – Mi smo sa njima ratovali 99-te, a ti si posle sve okrenuo naglavačke.
Pa šta! I Nemci su ratovali sa Francuzima, pa ih to posle nije ometalo da naprave zajedno EU.

Z: Zar to nije izdaja srpskih nacionalnih interesa?

I.D: Nije! Vučić je doveo Putina na vojnu paradu i šta je Srbija imala od toga? Kao što vidite – ništa. Nama je vrednija jedna poseta Bajdena ili nekog NATO generala, nego svih tih Rusa u paketu. Rusija je daleko a Amerika je blizu, praktično na pragu Srbije ili da se tako izrazim, u samom srcu Srbije!