PODELI
Srpska reprezentacija na pripremama u Deliblatskoj peščari

Kako Zicer ekskluzivno saznaje, Srbija će od 1. aprila tekuće godine biti domaćin još jednog Evropskog prvenstva.

Svetska klikeraška federacija (World Taw Federation – WTF) i zvanično je potvrdila odluku da se 16. Evropsko prvenstvo u igranju klikera održi upravo u Beogradu.

Trud se najzad isplatio, jer Srpska profesionalna asocijacija klikeraša (SPAK) godinama bezuspešno uverava WTF da je Srbija sazrela za održavanje jednog ovako prestižnog takmičenja.

Prema našim saznanjima, Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 8. aprila na Košutnjaku, a predsednik SPAK-a nas je uverio da organizacija ovog vrhunskog sportskog događaja za sada teče besprekorno.

„Naši volonteri već su počeli sa kopanjem rupa poluprečnika 2,004cm i prema mojim procenama čitav posao biće gotov mesec dana pre roka. Kuriozitet je što srpska reprezentacija važi za favorita na ovom takmičenju, pa naši reprezentativci već sada željno iščekuju trenutak kada će izaći na skupštinski balkon i doživeti ovacije kao i toliki sportisti i nematematičari pre njih“, kaže predsednik SPAK-a, Mićo Koprivica.

„Iako je WTF pre mesec dana primio federaciju „Kosova“ u svoje okrilje, smatramo da to ne bi smela da bude prepreka da se ovo takmičenje održi u Beogradu. To će biti još jedan dokaz posvećenosti Srbije ka punoj implementaciji Briselskog sporazuma“, zaključio je predsednik SPAK-a, dodavši da samo zlonamerni mogu da mešaju politiku i sport.