PODELI
Policajac se sam iznabadabao

Nezavisno društvo neovisnih Vojvođana (NDNV) najoštrije je osudilo najnovije raspirivanje šovinizma pojedinih medija koji su danas neprimereno izveštavali o povređenom policajcu u Dečanskoj ulici u centru Beograda.

„Umesto da se ugledaju na ’ALO!’ Ili ’B92’, koji nigde nisu naveli da je policajac povređen od strane migranta, već su transparentno naveli da je reč o ’lopovu’ – gotovo svi mediji naveli su da je lopov ujedno i migrant, kao da je to na bilo koji način relevantno za građane Srbije“, navodi se u saopštenju NDNV-a.

„To što je napadač migrant, ne znači da su svi oni lopovi i potencijalne ubice, kako to neki mediji insinuiraju, dodatno raspirujući mržnju, tako tipičnu za srpsko društvo“, kaže se u saopštenju koje je potpisao Drinko Gluponjić, borac za ljudska prava i predsednik NDNV-a.

rasisti
Nikad ne veruj ženi koja laže

„Država bi trebalo najoštrije da osudi ovakvo ponašanje medija, umesto toga, ona zdušno učestvuje u ovom bezumlju time što ništa nije učinila da ovim nesrećnim ljudima pomogne da se ne nađu u bezizlaznoj situaciji, zbog koje su danas primorani da pljačkaju i siluju po evropskim metropolama“, piše u saopštenju ‘Nezavisnog društva neovisnih Vojvođana’.

„Prema našim saznanjima, srpski policajac je namerno pao na ovog nesrećnog čoveka, koji je slučajno držao oštricu noža okrenutu ka njemu, i to je ono što se zaista dogodilo, a o čemu srpski mediji pod ruskom kontrolom ne govore“, zaključuje NDNV.