PODELI
Vive le Communisme

Senzacionalna vest danas je obišla ceo svet. Papa Franja, koji je od početka svoje papske karijere pokazivao sklonost ka socijalizmu i oštro kritikovao rasipništvo i bogataše, sastaće se s ruskim patrijarhom Kirilom na Kubi, gde će obojica postati članovi Komunističke partije. Tako će prekratiti veliku šizmu i najzad ujediniti razjedinjeno hrišćanstvo.

Partijsku knjižicu uručiće im lično Fidel Kastro

Fidel Kastro je za kubansku štampu izjavio da je najzad došlo vreme da komunisti prekinu svoju ateističku tradiciju i vrate se svojim hrićanskim korenima. „Sam Bog me ostavio u životu ovoliko dugo da najzad pomirim tri hrišćanske konfesije i ujedinim ih u jedno, onako kako to načelo hrišćanstva nalaže. Ujediniću Rimokatoličku, Pravoslavnu i Komunističku konfesiju u jednu svetu komunističku i vaseljensku crkvu“, rekao je Kastro.

Patrijarh Kiril je izjavio da nema potrebe da mu daju novu člansku knjižicu Komunističke partije pošto je on svoju staru sačuvao. Ali zbog protokola kao i zbog očuvanja mira u vaseljenskoj crkvi, prihvatiće kubansku člansku knjižicu.

Svetski mediji spekulišu da bi ovim činom bila izostavljena protestantska konfesija i da to može predstavljati problem za buduću Svetsku hrišćansku crkvu. Međutim, u saopštenju Katoličke biskupske konferencije se tvrdi da tu nema nikakvih problema, pošto je samo potrebno da se protestanti vrate u rimokatoličanstvo, odakle su i otišli upravo iz svojih komunističkih ubeđenja.

19 KOMENTARI

  1. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: zicer.org/2016/02/05/papa-franja-i-patrijarh-kiril-prekidaju-raskol-vracamo-se-prvobitnoj-crkvi-komunizmu/ […]

Comments are closed.