PODELI

Kako Zicer doznaje, Kinezi su najavili masovnu proslavu svoje Nove godine u centru Beograda.

Svi Kinezi Srbije i regiona, a i mnogi iz Kine koji nisu zavejani, 8. februara biće „kod konja“, gde će grad Beograd organizovati proslavu Kineske nove godine.

Siniša Mali je izjavio da namerno nije hteo opozicionarima da odgovara na prozivke što još nije uklonjena novogodišnja rasveta, jer je proslava Kineske nove godine trebalo da bude iznenađenje, ali pošto je Zicer iz dobro obaveštenih izvora bliskih skupštinskom restoranu, došao do ovih informacija, više nema razloga za ćutanje.

Takođe, gradonačelnik je najavio da će specijalno za kinesku novogodišnju noć na trgu pevati Ceca i Bata živojinović u duetu i to pesme iz kultnih partizanskih filmova, koje, kako kaže, Kinezi znaju napamet. Tačno u ponoć na video bimu će biti prikazan film „Valter brani Sarajevo“.

– Kinezi su naši veliki prijatelji. Oni ulažu ogroman kapital u našu zemlju, grade mostove, puteve, železnice i red je da im se na ovaj način odužimo. Sem toga, to je velika prilika za naš turizam. Ne samo da će Kinezi doći da proslave svoju Novu godinu, nego će to biti jedan veliki regionalni, pa da se ne lažemo, i svetski spektakl. Biće puštani zmajevi, vatromet i deljen kineski čaj da se ugreju turisti u novogodišnjoj noći. To će privući mnoštvo turista iz regiona, Evrope i sveta. To za naš grad znači veliki priliv kapitala – rekao nam je Mali.

Nova kineska godina će biti u znaku majmuna.

Kinezi veruju da godina majmuna donosi razigranost i bogatstvo. Jer majmunisanje je po kineskom verovanju pozitivna stvar i donosi sreću.

Nadamo se da će i nama ovo majmunisanje doneti u ovoj godini pozitivne stvari, sreću i napredak, makar materijalni, ako ništa drugo.

Ekipa Zicera želi svima, koji slave po kineskom kalendaru, srećno novo majmunisanje u novoj godini!

16 KOMENTARI

  1. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: zicer.org/2016/02/03/velika-proslava-kineske-nove-godine-u-beogradu-ceca-i-bata-zivojinovic-na-trgu/ […]

Comments are closed.