PODELI
Vučić: Dosta mi je popova! Žive kao političari a ništa ne rade!

Iako smo napisali nekoliko šaljivih tekstova na račun gospodina AV, te mu se ovom prilikom izvinjavamo, ipak nam se odazvao na skajp i pristao da da intervju za naš skromni magazin.

Zicer: – Gospodine Vučiću kako ste?

AV: – Ja ne mogu da tvrdim da sam na nebesima, kako to mnogi popovi misle za sebe, iako hodaju po zemlji i zavise od države u kojoj žive. Mogu samo da kažem da sam proslavio protekle praznike skromno i radno, kako to protestantska etika nalaže!

Zicer: – Kako to mislite da neki popovi žive na nebesima?

AV: – Lako! Oni ništa ne znaju o politici, o međunarodnim odnosima, o našim naporima u međunarodnoj zajednici za bolje sutra Srbije. Ono što oni znaju, to je kako da opanjkavaju političare i kad im se ne sviđa neka realna konstatacija, odmah se pozivaju na nebesa, a na tim nebesima samo je njima znano kakva pravila važe, a možda ih oni, onako usput, i smišljaju, i onda tim nebesima pokušavaju da uruše sve moje napore i uspehe, koje sam mukotrpno, spavajući po hodnicima briselske birokratije, postigao.

Zicer: – Dobro, AV, nego, evo sad su izašle reakcije na Vaš novogodišnji tekst, da li mislite da su te reakcije neosnovane?

AV: – Pa svakako da su neosnovane, i ne samo neosnovane, nego i zlonamerne i bezobrazne. Šta Bobić Mojsilović ima da poredi moj tekst i 10 Božijih zapovesti?!? Božije zapovesti se valjda odnose na to kakvi ljudi treba da budemo, a ne kako ćemo uređivati državu. Ta Bobićka je neki verski fanatik, to sad jasno vidim! Ili taj pop u penziji, Atanasije, on ako nema druga posla, pošto je u penziji, neka se prihvati nekog društveno-korisnog posla, recimo, neka očisti sneg ispred nekog vrtića ili stadiona, umesto što onako gnusno pljuje po meni.

I kakav je to sveštenik Crkve kad upotrebljava onako primitivne i vulgarne, uličarske termine? Gde je taj školu završio, ako je uopšte i pohađao?

Zicer: – Ipak se može reći da ste Vi prvi počeli, dotakli ste se srpske tradicije i Kosovskog zaveta, na koji Crkva polaže neprikosnoveno pravo, pa je valjda logično da popovi reaguju?

AV: – Kakvo pravo Crkve?!? Je li Crkva izašla pred narod, pred birače, sa tom pričom?!? Je li ta Crkva uradila bilo šta za ovaj narod? Ako će taj Atanasije da se kandiduje na izborima, neka istakne kandidaturu, pa da onda znamo sa kojih pozicija pričamo, a ne ovako – svako može da priča šta god hoće bez ikakve odgovornosti!

Znate… Ne bih time da se hvalim, ali radim bukvalno svaki dan, od jutra do mraka. Ne očekujem to od drugih, ali na mene je veoma uticala protestantska radna etika. Mislim i da je to ono što je određene ljude iz Crkve i zabolelo, to što sam prvi video i počeo javno da pričam o tome da u tim crkvenim knjigama nešto mora da se menja kako bismo uhvatili korak sa savremenim svetom. Pa i da se ugledaju na protestante, a zašto da ne?!?

 

16 KOMENTARI

Comments are closed.