PODELI
Bojan Pajtić, vidno potresen, tokom razgovora s novinarom Zicera

Kako Zicer ekskluzivno saznaje, u vrhu DS-a ozbiljno razmišljaju o akcijama protiv njihovih dojučerašnjih partijskih kolega, za koje smatraju da ideje o pravima homoseksualaca koriste u predizborne svrhe.

Kako specijalno za Zicer objašnjava Bojan Pajtić, to će se uraditi da bi „gejevi pred ove izbore znali ko je zaista za njih, a ko ih samo laže“.

– Ja se za prava seksualnih manjina zalažem odavno. Napisao sam doktorat koji se, između ostalog, i time bavio. Pisao sam stalno na tu temu, svi znaju da su vrata pokrajinskog odbora DS-a bila širom otvorena za sve seksualne manjine. I sad se pojavi neki Čeda ili neki Tadić i pričaju o gej brakovima? E, pa, ne može! Odlučni smo da gej brakove zaštitimo kao ideju DS-a, oko koje bi se dalje okupljali i drugi, ali da se pred ove izbore zna da je to moja ideja, i ideja DS-a. Gej brakovi su svetinja, koja se ne sme upotrebljavati u političke svrhe, i zato ćemo javno ukazivati na svako njeno zloupotrebljavanje u predizborne svrhe! Ideja gej brakova ima veze isključivo sa DS-om, i potrudićemo se da tako i ostane!

Na kraju, Pajtić je dodao i da će DS od sad, radi odbrane ideje promocije svesti o gej pravima, da podnese tužbe protiv svih političara, koji „zarad rejtinga i bez ikakvih skrupula pristupaju ovoj ozbiljnoj temi“, očigledno misleći na lidere LDP-a i SDS-a, Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića.

U LDP-u i SDS-u nisu hteli da komentarišu Pajtićeve izjave, samo smo nezvanično saznali da će u narednim danima, na zajedničkoj konferenciji predsednici stranaka odgovoriti jedinstvenim „i vrlo kontroverznim performanskom, posle kog će svima biti jasno kome gejevi u ovoj zemlji ne smetaju, i posle kog će svima biti jasno da oni iskreno podržavaju prava gejeva, i kome gejevi treba da poklone glasove kad dođu izbori“.

U SNS komentarišu da, dok drugi pričaju ili, pak, postaju homoseksualci, zarad rejtinga, oni na promociji gej prava rade cele godine, pa u ovakve priče neće da se upuštaju.