PODELI
Tako je govorio Fajgelj

Zicer ekskluzivno prenosi govor Andreja Fajgelja sa nedavno održanog, tradicionalnog, srpskog i domaćinskog običaja gošćenja, u narodu poznatog kao „koktel“.

“Dragi prijatelji, da nije bilo Aleksandra Vučića, ne bi bilo ovog koktela i ja ne bih bio u centru vaše pažnje. Za ovo što sam danas, On je zaslužan. Ja nisam kao neki, kojima je pomogao u karijeri, a odmah su zaboravili na njega. Još od direktorskog mesta u KCNS i njegove pomoći da pređemo Dveri u Novom Sadu, ja sam čekao zgodnu priliku da mu od srca zahvalim”, rekao je Fajgelj, vidno dirnut.

Na koktelu se, potom, prisutnima sa video-bima obratio i AV, koji se izvinio što nije mogao da dođe na koktel, jer je imao neodložna državnička posla, ali je rekao da se nada da “sledeći kokteli neće proći bez njega”.

Svoj govor, čuveni srpski disident, vidno izmučen nakon cela dva dana provedena u pritvoru, završio je retoričkim pitanjem: “Da li će sloboda umeti da peva, kao što sam ja pravio koktel o njoj”, što je izazvalo buran i oduševljen aplauz svih prisutnih.

Kako Zicer iz nezvaničnih izvora saznaje, čuvši za briljantnu Fajgeljovu ideju, general Vladimir Lazarević požalio se bliskom prijatelju što i on, nakon povratka iz Haga nije napravio koktel za svoje malobrojne prijatelje.

Isti izvor rekao nam je da je general Lazarević, ipak, shvatio da je on bio samo deset godina u Haškom tribunalu i da se njegova patnja ne može porediti sa stradanjem Andreja Fajgelja.