PODELI
Bajatović – čovek koga ne muče gasovi.

Bajatović: „Plate nisu za mene, nego za budućnost Srbije!“

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, ubedljivo je najplaćeniji državni funkcioner, koji po zvaničnim podacima dobija platu za čak pet funkcija koje obavlja, a „zaboravio“ je da prijavi još dva rukovodeća mesta na kojima zarađuje ukupno 2,3 miliona dinara mesečno. Mesečno zarađuje 38.000 evra!

Bajatović prima apanažu od 10.000 evra kao generalni direktor firme „Južni tok Srbija“, ali i kao član Nadzornog odbora kompanije „Sogaz“. Bajatović obavlja pet funkcija na kojima mesečno inkasira čak 17.700 evra. On radi u „Srbijagasu“, „Jugorosgasu“, Podzemnom skladištu gasa „Banatski dvor“, u „Informatici“ i kao narodni poslanik. Ipak, Bajatović Agenciji nije prijavio da zarađuje i dodatnih 20.000 evra svakog meseca, i to u firmama „Južni tok Srbija“ i „Sogaz“. Tako njegova legalna mesečna primanja dostižu neverovatnih 37.700 evra ili 4,3 miliona dinara. Pored ovih 37.000 evra, on kao političar koji je i vlasnik TV Most zarađuje mnogo više. Ukupna zarada ovog političara od svih transakcija i od korupcije se procenjuje na oko 300.000 evra mesečno ili 3 do 4 miliona evra godišnje.

Kontaktirali smo Bajatovića da proverimo da li su ova istraživanja Zicera tačna.

Bajatović nije negirao cifru, ali je na naše pitanje šta će mu tolike pare, odgovorio:

“Možda ste u pravu, a možda i niste. U svakom slučaju, javnost zna da ja imam nekoliko izvora primanja. Međutim, ako primetite, sem par stambenih objekata i jednog salaša, ja ništa drugo nisam uložio u sebe. Sve te pare odlaze na jedan projekat koji treba da obezbedi budućnost Srbije”, počeo je neverovatnu priču Bajatović.

“Naime, pre 10 godina moji stručnjaci iz Srbijagasa su otkrili da Banat leži na gasu. To su ogromni baseni gasa koji idu kilometrima u dubinu, a širine su skoro celog Banata. Međutim, mi trenutno u Srbiji nemamo tu tehnologiju kojom bi eksploatisali toliki gas, pošto je gas na veoma velikoj dubini. Proračuni su takvi da, kada bismo počeli sada da izvlačimo taj gas, mogli bi celu Nemačku da snabdevamo narednih 400 godina. Da li ste vi svesni šta bi to značilo za naš narod”, prodrao se ljutito Bajatović preko skajpa.

“U tu svrhu krenuo sam da štedim novac, kako bi od Srbije stvorio energetsku silu i na taj način obezbedio sigurnu budućnost i nama i našim potomcima. A vi sad napišite šta god hoćete u tim vašim novinama”, završio je Bajatović nonšalatno svoje izlaganje.

20 KOMENTARI

Comments are closed.