PODELI
PUPS – Jer bez starca nema udarca

Povodom najave Vlade Srbije da razrešava Milorada Veljovića sa mesta direktora policije, ekipa Zicera razgovarala je sa predstavnicima Asocijacije ujedinjenih policijskih sindikata Srbije, u čiji sastav ulazi svih 13 policijskih sindikata, od kojih je 5 reprezentativnih.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije, koji je i jedan od članova Asocijacije, Veljko Mijailović, za Zicer je izjavio da ova Asocijacija poziva ministra Veljovića da se pod hitno učlani u jedan od 13 sindikata MUP-a, od kojih je, kako se posebno ističe, čak 5 reprezentativnih.

„Ako direktor policije nije član sindikata, šta onda da očekujemo od ostalih zaposlenih“, opravdano se pita Mijailović.

U toku jučerašnjeg dana ministar Stefanović je organizacionim jedinicama uputio depešu u kojoj pokušava da uveri zaposlene da tokom sledeće godine neće biti otpuštanja zaposlenih, ali da sudbina onih koji su dobili rešenja nije jasna, zbog čega je Asocijacija sindikata predložila, kako nam je ekskluzivno rekao Mijailović, da ministar ubuduće piše čitkije.

“Koliko smo mi iz Asocijacije uspeli da razumemo, problem je neposlušnost. Mi smo stoga predložili da Vlada pod hitno usvoji naš predlog da se u Zakon o policiji unese odredba da samo članovi sindikata mogu da budu zaposleni u MUP-u. Time bi se svaka eventualna neposlušnost svela na najmanju moguću meru, jer je poznato da mi iz Asocijacije funkcionišemo kao jedan, kada je reč o pravima i najboljim interesima svih zaposlenih u MUP-u”, zaključuje Mijailović.

Kako nam je rekao, Asocijacija ujedinjenih sindikata MUP-a predlaže i da se u Zakon unese da će samo članovi sindikata imati ekskluzivno pravo da novinarima prodaju informacije, jer bi to bio jedan od najsigurnijih načina na koji bi sindikati popravili svoju katastrofalnu finansijsku situaciju.

Podsećamo, Veljović je prvi direktor policije u istoriji MUP Srbije i na tom položaju proveo je skoro deset godina.

Razgovarali smo i sa gospodinom Veljovićem, koga smo pitali šta namerava da radi kada ode u penziju, da li ima neki hobi i kako će provoditi svoje slobodno vreme, s obzirom da je on, u međuvremenu, podneo zahtev za penzionisanje.

“Neki misle da sam prenaglio s odlukom da se penzionišem, jer veruju da mogu još mnogo toga da pružim svojoj državi”, rekao nam je. “Ipak, kada odem, moja je namera da se aktiviram u PUPS-u, jer je to jedina partija u zemlji koja iskreno brine o penzionerima i u kojoj, kao takav, mogu da ostvarim sav svoj potencijal.”

17 KOMENTARI

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 89739 more Infos: zicer.org/2016/01/01/asocijacija-ujedinjenih-sindikata-mup-a-po-prvi-put-jedinstveni-i-odlucni-no-passaran/ […]

Comments are closed.